Slovenska premiera: Renault Zoe

Zoe za 159 evrov na mesec
19.12.2019 07:12

Avtomobilski trgovci so mnenja, da bo leta 2020 prelomno za električna vozila, saj se prodajna statistika utegne močno izboljšati. K prirastku bo precej pripomogel tudi francoski avtomobilski proizvajalec, ki bo s prenovljenim Zoejem prispeval velik del k električni prodajni pogači v Sloveniji.

Pri Renaultu so prepričani, da bi lahko v naši regiji, kjer so vključene še nekatere države bivše Jugoslavije, v prihodnjem polnem letu prodali okrog 550 primerkov elektrognanega Zoeja. A večino teh se bo znašlo prav na naših cestah. Prenova Renaultovega električnega pionirja prinaša malenkost preurejeno obliko zunanjosti, serijsko vgrajeni so LED žarometi, novih je nekaj barv, precej bolj opazna pa je osvežitev potniške kabine. V njej se bohotijo opazno boljši izbor materialov, sredinska konzola ima na voljo osrednji 6,5 ali 9,3-palčni zaslon na dotik z novo multimedijsko vsebino, 10-palčni merilniki imajo digitalno podlago, oblikovno sveža je ročica menjalnika, hkrati je Zoe dobil nekaj dodatnih odlagalnih mest, zanimiva posebnost notranjosti pa so še materiali iz reciklaže (odsluženi varnostni pasovi, plastenke in tekstil).

Še več novega je pri tehniki. Najbolj pomemben podatek je vgradnja zmogljivejše baterije, ki je iz 41 preskočila na kapaciteto 52 kWh. Hkrati to pomeni tudi pomeni za četrtino večji doseg, ki v najoptimalnejših razmerah in po WLTP protokolu meritev znaša 395 km z enim polnjenjem. A pozimi bo ta doseg znižan na okrog 250 kilometrov. Zoe ponuja možnost polnjenja baterij z enosmernim tokom na hitrih 50 kW DC polnilnicah (30 min do 80 %), najbolj razširjeno bo polnjenje preko javnih 22-kilovatnih (1h za 125 km) in 11 kW polnilnicah (2h za 125 km), medtem ko domača Wallbox 7 kW polnilnica omogoča, da se baterije proizvajalca LG Chem napolnijo v dobrih 9 urah. Poleg znanega R110 motorja, zdaj ponudbo dopolnjuje še elektromotor R135 s 100 kilovati moči, ki se kaže v precej bolj odločnem pospeševanju in speljevanju z mesta.

Renault svojo prodajno ponudbo še vedno gradi na poslovnem modelu z najemom baterije ali z nakupom. Vstopna cena prenovljenega Zoeja z baterijo znaša 32.690€, medtem ko je cena pri najemu baterij le 24.390€, a bodo Renaultovci uporabniku mesečno zaračunali še najmanj 74€ (omejitev prevoženih kilometrov na 7.500 km) oziroma 124€ (neomejeno število kilometrov). Vsako ceno na ceniku pospremijo še s tremi tisočaki popusta, k temu pa trenutno lahko prištejemo še darilo države v obliki 7.500€ subvencije. Pod črto pomeni, da osnovni Zoe z najemom baterij stane 13.890€. 

Renaultovci so pri oblikovanju ponudbe šli še dlje. Za fizične kupce so pripravili nekakšno ponudbo operativnega lizinga. To pomeni, da Zoe mesečno stane 159€ (začetni polog 1000€), najem je sklenjen za obdobje treh let, ob nakupu pa Renaultovci prvim 50 kupcem zdaj podarijo še električni skiro. V ta strošek seveda niso všteti zavarovanje, registracija in servisiranje, zato je k omenjenemu mesečnemu znesku potrebno prišteti še dodatnih 84€. Po izteku 36-mesečnega obdobja lahko uporabnik podaljša najem ali avto vrne k trgovcu. Omenjeni izračun temelji na predpostavki, da je državna subvencija trenutno postavljena visoko, kar se utegne aprila prihodnje leto spremeniti.