Na današnji dan

10 let Spykerjevega izleta na Švedsko
20.12.2019 07:30 Artur Švarc

Na današnji dan pred desetletjem je nizozemski Spyker pogumno zakorakal v smeri propadlega Saaba.

Butični proizvajalec Spyker je tako samo dva dni po tem, ko je GM napovedal, da bo ugasnil Saaba, ponudil odkup švedske znamke.

26. janurja 2010 sta potem Spyker in GM sporočila javnosti, da sta dosegla dogovor in Spyker je 23. februarja uradno postal lastnik Saaba. General Motors je nameraval še naprej opremljati Saab z motorji, menjalniki in celo izdelovati 9-4X v svoji mehiški tovarni. Posel je vključeval posojilo Evropske investicijske banke in poroštvo švedske vlade, šlo pa je za 74 milijonov dolarjev.

A veselje je bilo le kratkotrajno, Saab Automobile je zelo hitro pokuril tudi novi kapital, manj kot leto pozneje, v začetku 2011 pa so nehali plačevati dobaviteljem, proizvodnja pa se je ustavila 30. marca 2011. Šef Spykerja, Victor Muller, je mrzlično iskal novega investitorja in ga našel v Kitajcih, a GM ni bil pripravljen prodati tehničnih licenc kitajskemu Pang Daju. 19. decembra 2011 je Saab Automobile šel v stečaj. Stečajni postopek je razkril, da je imel Saab 2 milijardi dolarjev dolga in le 500 milijonov dolarjev stečajne mase.

Potop Saaba je  s sabo v globine potegnil tudi Spykerja, obe podjetji sta ob nakupu švedske tovarne postali del Swedish Automobile.

Saab je junija 2012 dejansko prišel v švedsko-kitajsko last investicijske skupine National Electric Vehicle Sweden (NEVS), dva meseca pozneje pa je 30 % Spykerja kupil kitajski Youngman za 10 milijonov evrov. Spyker se je iz prisilne poravnave izvlekel šele sredi 2015.