Slovenska premiera: Nissan Juke

Vrača se korenito prenovljen za manj kot 17 tisočakov
20.12.2019 15:39

Znanilec nove dobe je pred devetimi leti oral ledino v danes najbolj priljubljenemu segmentu vozil. Takratna podoba in nastop na trgu sta mu zagotovila dobre prodajne številke v prvih štirih letih, a sčasoma je prišla številčna konkurenca, ki ji Juke ni uspel slediti in temu primerno je tonil v ozadje.

Rahlo nerazumljivo je tudi dejstvo, da so Japonci potrebovali zares dolgo, da so na trg poslali novo generacijo. Zamuda je ocenjena zagotovo vsaj štiri leta in danes bi morali na trg pospremiti tako rekoč že tretjo generacijo. Pa smo šele pri drugi. A kljub temu se zdi, da so Japonci zdaj dobro opravili delo, saj so uvodni testni kilometri, ki sem jih prevozil med Ljubljano in Vitanjami, Juka prikazali v povsem drugačni luči kot je bil nekoč.

Avto je izdelan na novi platformi, ki mu je zagotovila nekaj prihranka na skupni teži (-23 kg), z novo izdajo je dobil nekaj prirastka na dimenzijah (4210 mm dolžina, 1595 mm višina in 1800 mm širina), več je prostora tudi v potniški kabini (+105 mm daljše medosje) in v prtljažnem prostoru (422 litrov). Slednji je za 20 odstotkov večji od predhodnika.

Ali ste vedeli? V devetih letih so v Sloveniji prodali 6150 Jukov, na evropski ravni pa skupno nekaj manj kot milijon primerkov. 

Tako kot oblikovno osvežena zunanjost, je tudi potniška kabina oziroma voznikovo delovno okolje povsem na novo zasnovano. Opazno so kakovostnejši materiali, boljša je zvočna izolacija kabine, sredinska konzola lahko gosti velik 8-palčni zaslon na dotik, nova je multimedijska vsebina, bogatejši paketi opreme pa omogočajo v usnje odete sedeže in vgradnjo posebnih zvočnikov v vzglavnike, ki še izboljšajo zvočno sliko Bose ozvočenja.

Zanimiva je odločitev, da bo v motorni ponudbi na voljo le en motor in sicer litrski turbo bencinski trivaljnik, ki je lahko povezan tako z ročnim 6-stopenjskim menjalnikom, kot tudi 7-stopenjsko avtomatiko. Prav to kombinacijo sem na kratko preskusil na testni vožnji in bi se z lahkoto odločil za to možnost, saj prenos moči deluje zgledno in brez nepotrebnih sunkov, hkrati pa ima voznik možnost prestavljanja preko obvolanskih stikal. Doplačilo za samodejni menjalnik znaša najmanj 1500 evrov. 117-konjski bencinski motor je sicer na prvo žogo dovolj ustrezen za širši krog uporabnik, čeprav mu opazno zmanjkuje moči, ko je potrebno pospeševanje. Nekaj dodatnega naboja mu ponudi še program Sport, poleg tega pa lahko voznik izbira (Drive Mode stikalo) še Eco in Standard nastavitev.

Juke bo že v začetni opremi Visia serijsko opremljen z LED žarometi, sistemom za samodejno zaviranje v sili, prepoznaval bo prometne znake, ohranjal avto na voznem pasu in preklapljal med dolgim in kratkim snopom žarometov. Z nekaj popusti in s financiranjem bo najosnovnejši Juke na voljo za 16.990€, a bo večina kupcev posegala po bogatejše opremljenih verzijah (podrobno v ceniku). V prihodnjem polnem letu bi na slovenske ceste lahko zapeljalo okrog 600 novih Jukov. A ne bo lahko, saj se v kratkem na novo pot podajata dva močna neposredna konkurenta. »Hišni« Renault Captur in Peugeot 2008.