Na današnji dan

Danes mineva 85 let od bankrota Citroena
21.12.2019 07:06 Artur Švarc

Čeprav je danes Citroen uspešna znamka, je od konca samostojne poti minilo že 85 let.

V obdobju pred drugo svetovno vojno je bil Citroen zelo uspešno podjetje, kar se tiče inovacij, od P19B, ki je prečkal Saharo do slavnega Traction Avanta, ki je pomenil revolucijo v izdelavi avtomobilov in služi kot osnova za večino avtomobilov še danes. Enotna školjka s štirimi nanjo pripetimi kolesi z vzmetenjem in sprednji pogon je šla čisto v drugo smer kot lojtrsko podvozje, na katerega je postavljena karoserija in pogon za zadnja kolesa.

A revolucija je imela svojo ceno – Andre Citroen, ki se je zavedal svoje genialne rešitve, je v želji, da bi čimprej spravil TA na cesto, v petih mesecih praktično razsul in ponovno sestavil tovarno. Priprava na proizvodnjo in veliki marketinški vložki so pomenili, da je bilo vse skupaj preveč za finančne zmožnosti Citroena.

21. decembra 1934 je šel Citroen v stečaj, kljub temu, da je s finančno injekcijo interveniral Michelin. V samo mesecu dni po začetku stečaja je Michelin, ki je bil že pred tem glavni upnik, postal večinski lastnik Citroena. Pierre Michelin je v začetku 1935 postal predsednik Citroena, Pierre Jules Boulanger njegov namestnik pri Michelinu, pa tehnični šef in šef razvoja.

Andre Citroen uspeha Traction Avanta in drugih inovacij in prelomnih točk, od Spačka do DS, ni ugledal. 1935 je V Parizu, star 57 let, umrl za rakom na želodcu in popolnoma brez denarja kot revež.

Andre Gustave Citroen se je rodil 1878 v židovski družini, ki izvira iz Nizozemske. Oče je bil trgovec z diamanti, mama pa gospodinja, družina se je 1873 iz Varšave preselila v Pariz. Citroenov dedek je bil nizozemski trgovec z limonami, zato je tudi nosil priimek Limoenman, nizozemsko »limonar«. Njegov sin, Andrejev oče Levie, pa je ime skrajšal v »limono«, ki se po nizozemsko imenuje Citroen. Dve pikici na e je malemu Andreju v šoli v Parizu dodala učiteljica. Andre Gustave Citroen je ostal brez očeta, ko je bil star šest let. Njegov oče je zabredel v dolgove pri neuspelem poslu z rudnikom diamantov v Južnoafriški republiki in storil samomor.

Andre je odraščal v času Julesa Verna in gradnje Eiflovega stolpa, kar je pripomoglo k odločitvi, da bo postal inženir. 1900 je diplomiral na Politehniki. Tega istega leta je po smrti matere odpotoval na Poljsko in tam videl mizarja, ki je izdeloval zobati prenos z vzporednimi pari zarez, postavljenimi pod kotom kot ribja kost. Taka rešitev je bila precej tišja od običajnih prečnih zobčenikov. Struktura je pozneje služila tudi kot Citroenov logotip.

Od začetka podjetja 1919 pa do vstopa v trideseta leta, v praktično enem samem desetletju, je genialni Andre Citroen svoje podjetje pripeljal na mesto četrtega največjega proizvajalca avtomobilov na svetu (1932), a stroški s Traction Avant so sliko v samo dveh letih obrnili na glavo.

Citroen letos praznuje tudi stoletnico obstoja, inovacije pa so mu zagotovile tudi trdno mesto v zgodovini avtomobilizma, četudi je njegov ustanovitelj na čelu svoje stvaritve preživel le prvih 15 let.