Prenova: Renault Megane

Oblikovni popravki in priključni hibrid za Megana
03.02.2020 11:27 Artur Švarc

Renault je prenovil aktualno generacijo Megana in jo razširil tudi s priključnim hibridom.

Megane je, odkar obstaja od 1995, našel že 7 milijonov kupcev, aktualna generacija pa je zdaj doživela prenovo. Predvsem so se pri Renaultu usmerili na notranjost in ji namenili nov 9,3-palčni infotainment in 10,2-palčni zaslon digitalnih merilnikov. Vse skupaj še vedno poganja Renaultov Easy Link, ki je zdaj še bolj podoben pametnim mobilnikom in tako bolj ergonomski in enostaven za uporabo.

Na področju varnosti in udobja, so dodali nove asistenčne sisteme in samodejno vožnjo stopnje 2, ki pomeni samodejno zaviranje in vožnja po voznem pasu na avtocestah.

Na zunanjosti so nove Pure Vision LED sprednje luči , spremenjena je tudi optika zadnjih, odbijači in maska so dobili nekaj kozmetičnih popravkov.

Bistvo prenove je, da ima zdaj paleta tudi priključni hibrid Megane E-Tech s 160 KM. Novi 1,6-litrski štirivaljnik sodeluje z dvema elektromotorjema in novim menjalnikom brez sklopke.

Baterija premore 9,8 kWh kapacitete, samo na elektriko pa gre Megane E-Tech do 135 km/h. Po WLTP ima v mešanem ciklu do 50 kilometrov dosega, v mestnem ciklu pa 65 km. Priključni hibrid bo od poletja naprej najprej na voljo v karavanu, pozneje pa tudi v kombilimuzini.

Pri opremi je R.S. Line zamenjal nekdanji GT Line in prinaša še bolj športno podobo in bogatejšo opremo. Paket je namenjen kupcem, ki si želijo športnega videza Megana, ne potrebujejo pa strupenega motorja iz R.S.-a.

Prenovljen, natančneje izboljšan, je tudi motor v R.S.-u in R.S.-u Trophy. Moč 1,8-litrskega turbo motorja ostaja 220 kW (300 KM), je pa navor povečan za 30 Nm na 420 Nm z EDC menjalnikom, pri ročnem ostaja 400 Nm.

Prenovljeni Megane prihaja v prodajo letošnje poletje.