Ni za nas: VW Taigun

VW-jev malček za Indijo
04.02.2020 07:00 Artur Švarc

Od prvega koncepta Taiguna na osnovi mestnega malčka Up! je minilo že skoraj desetletje, zdaj je končno ugledal luč sveta.

Takrat se šefi pri Volkswagnu niso odločili za serijsko proizvodnjo, saj so ocenili, da ne bi prinašal dovolj denarja in dobička.

A zdaj se piše 2020 in VW je avto presenetljivo predstavil križanca na indijskem trgu. Taigun je na prvi pogled mini izvedba Tiguana spredaj, zadaj pa je precej podoben našemu T-Crossu in seveda je to zato, ker je v osnovi to isti avto.

Svojo različico T-Crossa so pred dvema letoma že dobili Kitajci, zdaj ga imajo tudi Indijci. V dolžino meri 4,2 metra, medosna razdalja je 2,65 metra. Seveda je Taigun prirejen za indijski trg, od tal je odmaknjen za 20,5 centimetra, kar je za tako mali avto kar precej. Originalni koncept z enakim imenom je bil precej krajši in s tremi vrati.

Motorno paleto bosta sestavljala litrski trivaljnik s 115 KM in 1,5-litrski štirivaljnik s 130 KM, menjalnik bo samodejni DSG, štirikolesnega pogona, glede na to, da je platforma Polova, verjetno ne bo.