Gospodarska vozila
Honda in Isuzu bosta združila moči v raziskovanju uporabe vodikovih gorivnih celic za pogon težkih tovornjakov, saj želijo razširiti uporabo tehnologije brez emisij tudi na večja vozila.
Pri Peugeotu se pospešeno pripravljajo na uvedbo električarjev. Eden prvih, ki bo zapeljal na ceste bo e-Expert.
Živ dokaz za to, je Peterbiltov predelani tovornjak, ki je kot nekakšen avtodom, z dodano garažo za Harley-Davidsona.
Tudi Italijani se pridružujejo konkurenci s svojim električnim kombijem, ki ima od 220 do 360 kilometrov dosega.
Pri podjetju Liebherr navdušujejo z novo pridobitvijo za največje gradbene izzive. Na trg so poslali novo avtodvigalo LTM 1650-8.1. Njegova posebnost je zares visoka nosilnost.
Če ste mislili, da veljajo predpisi za emisije za vse – ste bili v zmoti. Evropska unija šele zdaj postavlja zahteve po znižanju CO2 emisij tudi pri tovornjakih in avtobusih.
Za razvoj tega tovornjaka sta moči združili dve prepoznavni podjetji. Iveco in Nikola. Vsak je imel svojo nalogo. Končni produkt pa je Nikola Tre.
Pred 6 leti je Hyundai z Nexom zakoračil v dobo gorivnih celic, včeraj pa so predstavili vlačilec na gorivne celice in hlajeno prikolico.
Model AXL je pravzaprav pilotni projekt, ki ga je razvila švedska tovornjaška znamka, za njo pa stoji obsežen razvoj in operater, ki tovornjak usmerja.
Volvov tovornjakarski oddelk je začel s testiranjem avtonomnega vlačilca.
Pri Renaultu so predstavili četverico novih ali prenovljenih lahkih gospodarskih vozil, in sicer modele Master, Trafic, Alaskan in Kangoo Z.E.