Novice
Januarski predlog finančnega ministrstva o preoblikovanju trenutne obdavčevanja novih avtomobilov, je dobrodošel tako tako za kupca in trgovce, a prav slednji imajo v določenih kategorijah nekaj pomislekov.
Nijaz Hastor, prvi človek skupine Prevent, ki je bil več kot 20 let tesno povezan s koncernom Volkswagen, je delno dobil sodno bitko proti avtomobilskemu velikanu. A na drugi strani so zadovoljni tudi pri VW-ju.
Pri korejskem proizvajalcu so napovedali novo generacijo modela i20, ki jo za pokušino v tem trenutku predstavljajo v najnovejših skicah.
Hollywoodski celovečerec prikazuje zgodbo povsem filmsko in na način, da bo všeč množicam. Pri Motorsportu so se odločili, da v posebnem dokumentarcu pokažejo dejansko plat napenjanja mišic na dirkaških stezah.
Ekipa Top Geara je v drugi oddaji aktualne sezone med sabo pomerila McLaren Speedtail in F-35 Lightning II.
BMW je zaradi negotove prihodnosti gospodarskih odnosov med Evropsko unijo in Veliko Britanijo preložil načrte z naslednjo generacijo Minija, saj so v trenutni situaciji odločitve za dolgoročne investicije težje.
Med izbruhom koronavirusa se Kitajci znajdejo na različne načine, kako čim bolj zmanjšati možnost okužbe. Neka ženska se je domislila še posebej izvirne rešitve.
Unimog je že 70 let ultimativna izbira za znanstvena raziskovanja v vseh pogojih po vsem svetu. Pred nedavnim se je več kot 10-članska odprava, ki jo je vodil Matthias Jeschke, z dvema voziloma Unimog U 5023 podala na najvišji vulkan na svetu, Ojos del Salado v Čilu.
Legendarna italijanska avtomobilska znamka je očitno zelo imuna na napovedane nove krizne čase. V lanskem letu so preskočili mejnik 10 tisoč prodanih avtomobilov, kar je zasluga tudi zdaj že pokojnega Sergia Marchionneja.
Pri Kiji bo leto 2020 zelo pestro, saj napovedujejo prihod nekaterih zanimivih modelov, ki so povezani z elektrifikacijo, hkrati pa so zaradi prihoda XCeeda napovedali najvišjo prodajo v zadnjih nekaj letih.
Japonski mediji poročajo, da naj bi Toyota razvijala najzmogljivejšo verzijo Supre z oznako GRMN, ki jo javnosti menda predstavijo v drugi polovici letošnjega leta.