Novosti
Audi je za prihodnje modelno leto v paleto uvrstil R8 RWS brez tega, da bi bil omejena serija.
V domačem Tokiu je Nissan predstavil koncept Ariya, ki napoveduje več električnih modelov v različnih segmentih.
XCeed je novo Kijino orožje za katerega se bo v Sloveniji odločalo med 80 in 100 kupcev mesečno. Cena se začne pri slabih 18 tisočakih.
Milanska tovarna ima bogato dedišično zares lepih avtomobilov in mednje sodi tudi Montreal, ki bo prihodnje leto star pol stoletja.
Mitsubshi je model ASX prvič pred kupce poslal leta 2010 in v vsem tem času globalno postal tretji najbolj prodajani model v paleti japonskega proizvajalca. V Sloveniji zaseda prvo mesto, s skupno 1354 prodanimi primerki v celotnem obdobju. V teh dneh slovenske ceste bogati že četrta prenovljena izdaja z izpiljenim videzom in novo pogonsko tehniko.
Pri BMW-ju so razkrili podobo obeh športnih različic svojih SUV-jevskih modelov.
Ponudbo serije 2 bo v nekaj mesecih obogatila še izvedba M2 CS. A ta bo na voljo le v 2200 primerkih.
Honda je na domačem avtosalonu v Tokiu predstavila četrto generacijo malega enoprostorca, pri nas znanega pod imenom Jazzu.
Japonski proizvajalec je predstavil dolgo pričakovano četrto generacijo Yarisa, s katerim ponovno vstopajo v boj za okrepljene prodajne številke, kar pa bo vse prej kot lahka naloga. Novi Yaris na slovenske ceste predvidoma prihaja v drugi polovici prihodnjega leta.
Toyota je te dni predstavila nov koncept LQ, avto, ki z napredno tehnologijo ustvarja čustveno vez z voznikom. Gre za nadgradnjo že videne Toyote Concept-i, vozilo pa je opremljeno z možnostjo avtonomne vožnje četrte generacije in tehnologijo Yui, interaktivnim vmesnikom z umetno inteligenco, ki notranjost kabine prilagaja voznikovemu psihofizičnemu stanju.
Pred nekaj meseci smo v Savudriji živo prvič od blizu spoznali novo serijo 8 Gran Coupe, zdaj pa nam Bavarci na ogled ponujajo ta isti avtomobil z oznako M.