Tehnika
Golf osem generacije je tako rekoč pred vrati. V Slovenijo prihaja čez dober mesec dni, z njim pa tudi dizelski štirivaljnik, ki ima vgrajeno novo rešitev, da bodo izpusti emisij v okolje minimalni.
Se bliža pomemben premik v reševanju težav z emisijami in CO2? Tehnologija sploh ni tako nova kot se zdi.
Nedavni preskus Mercedesa razreda B mi je ponudil novo in precej uporabno novost, ki jo prinaša navigacijska naprava nove generacija. Prvič so jo uporabili že v novem razredu A, takoj zatem pa so jo posvojili še drugi bratje.
Proizvajalec delov ZF je prikazal novo idejo za povečanje varnosti v prometu.
Novi Porsche 911 poleg številnih novosti vključuje tudi program Wet Mode za varnejšo vožnjo po mokri in spolzki podlagi. Ta bo del serijske opreme pri vseh verzijah.
Na nedavni domači premieri novega X5 smo na posebej pripravljenem poligonu preverili delovanje novega pomočnika za vzvratno vožnjo.
Koliko konjev se skriva pod pokrovom motorja vašega avtomobila?
Gumarski proizvajalec je spet dokazal, da ima številne nove tehnične rešitve, ki bodo v nekaj letih morda že na voljo v osebnih avtomobilih. Ena bolj zanimivih, je zatemnitev stekel.
Verjamemo, da je splošno znano, da varnostna blazina svojo vlogo lahko ustrezno odigra le, če je potnik v avtomobilu pripet z varnostnim pasom.
Biogorivo je mogoče pridobivati na različne načine, od odpadnih olj do rastlin, Seat pa v Barceloni testira uporabo na osnovi smeti.
Predstavljajte si, da imate električni avto, ki ga polnite preko domače polnilne postaje in na neki točki ne polni več ali še več, skuri vam vse varovalke.