Test
Suzuki Jimny? Kar kralj gora mu recite. Z zahtevnejšim terenom opravi kot za šalo, vožnja z njim je zabavna in lahkotna. V domu na Šiji smo si na 1528 metrih privoščili štruklje in se v družbi Vitare iz zimske idile odpravili še preden bi nas zamedlo. Sklep: če Jimnyja ne bi bilo treba vrniti, bi bil svet lepši.
Nissan Micra pete generacije ima že na prvi pogled s predhodnicami le malo skupnega. Od škatlaste oblike prve generacije v zgodnjih osemdesetih se je od druge do četrte generacije vse bolj zaoblila, nato pa se v najnovejši različici razvila v avto sodobne športne oblike.
Četrti član Ceedove družine zna zaradi svojega odmika od običajnih smernic kar precejšnja prodajna uspešnica.
Kia ProCeed v izvedbi shooting brake je avto, ki združuje najboljše od obeh svetov. Prostoren in utilitaren po funkciji ter eleganten in privlačen po videzu. Z drugimi besedami, znotraj karavan in zunaj kupe.
Daleč od tega, da so Mercedesi povprečni avtomobili, ampak nekaj je na temu prenovljenemu GLC-ju, da bi ga najraje zapeljal kar v svojo garažo. To pa se zagotovo ne bo zgodilo, ker stane slabih 92 tisočakov.
Španci so na koncernski platformi, tako kot Volkswagen in Škoda, izdelali svojega terenskega orjaka, kjer se zdi, da ima ta nekoliko bolj poglobljeno misijo nadomestiti rahlo ostarelo Alhambro.
Električni avtomobili bodo na nek način krojili prihodnost avtomobilizma, a ne tako kot si nekateri želijo. Da bi razumel, kako drugačen je električni avto od klasičnih avtomobilov, sem zadnje toplejše dni lanskega leta izkoristil priložnost in s testnim Audijem e-tron družino odpeljal na krajši oddih.
Na preskus smo dobili še tretjo karoserijsko različico nove Corolle, ki je doživela popolno in zelo poglobljeno prenovo. Karavanska izvedba z novim hibridnim pogonom bo za mnoge morda zadetek v polno.
Elektrifikacija malega Minijevega SUV kot priključnega hibrida se na prvi pogled ob malem dosegu zdi neracionalna, potegnjeno pod črto pa lahko prihrani vsaj 500 evrov goriva letno.
V Novi Gorici je pokopan zadnji francoski kralj in njegovi družinski člani, zato smo temno modrega Francoza peugeota 508 SW zapeljali prav tja in se nato v deževnem dnevu okrepčali (brez alkohola) še v eni od Osmic.
BMW serija 5 v napol elektrificirani izvedbi je po svoje zanimiv avto, ki bo za zdaj pritegnil bolj ozek krog kupcev. Še vedno ohranja visok nivo prestiža, dobre vozne predstave, ne glede na dejstvo, da ga poganja bencinski štirivaljnik, v kombinaciji z elektromotorjem.