Zanimivosti
Avtomobilske navigacije, pa tiste v mobilnikih, nič posebnega leta 2020. A ideje še niso izčrpane in dopolnjena resničnost prihaja tudi v ta segment.
Slovite dirke na ledu v Zell am Seeju v Avstriji so na sporedu že od 1937 in tudi Bentley je zraven od začetka.
Na ameriške ceste se naposled vrača ikonično vozilo iz filma Vrnitev v prihodnost DeLorean DMC-12s.
Na dražbi bodo prodali avto, v katerem je pred skoraj četrt stoletja umrl rapper Tupac Shakur.
V prazničnih dneh je Anglijo presunila ganljiva zgodba o pogumu, potrpljenju in moči. Zgodba mačke in voznika, ki sta v nenadejanem sobivanju skupaj prepotovala 210 kilometrov, ne da bi za to vedela.
Kazen za prometni prekršek nikoli ni prijetna, če pa nas možje postave oglobijo v prazničnem času, je paše toliko huje. V Kaliforniji pa je 50 voznikov doživelo nepričakovano prijetno presenečenje, ko so jih ustavili policisti.
Izbrskali smo nekaj zanimivih primerkov oziroma zgodb povezanih s prvo generacijo Fiat Pande, ki je bila pri življenju med leti 1986 do 2003 in pod katero se je podpisal Giorgetto Giugiaro.
Zbirateljem relikvij britanske kraljeve družine se obeta edinstvena priložnost. Na dražbi se bodo lahko potegovali za avto princese Diane.
Ameriški električarji Tesla bi s svojim softverom lahko imeli na evropskih cestah težave. Te so namreč dokazano ožje od ameriških, kar lahko zmede Teslin sistem samodejne vožnje. Morda je bil to razlog neke nesreče v Veliki Britaniji.
Kamere vozila Tesla Model 3 so na ameriški večpasovnici ujele incident, ki bi se lahko končal precej slabše.
Ob 30-letnici Mazde MX-5 Miate je ekipa Savage Geese posnela dokumentarno serijo o nastanku in zgodovini tega priljubljenega športnega avtomobila.