Avto
Januarski predlog finančnega ministrstva o preoblikovanju trenutne obdavčevanja novih avtomobilov, je dobrodošel tako tako za kupca in trgovce, a prav slednji imajo v določenih kategorijah nekaj pomislekov.
Dvakratni svetovni prvak v F1 in danes tovarniški dirkač pri Toyoti je imel med prvimi možnost preskusiti najzmogljivejšega Yarisa, ki proti koncu leta prihaja na ceste.
Od koncepta lani v Frankfurtu do decembrskega video napovednika – dejstvo je, da bo imel M4 zares velikanski ledvički.
Legendarna italijanska avtomobilska znamka je očitno zelo imuna na napovedane nove krizne čase. V lanskem letu so preskočili mejnik 10 tisoč prodanih avtomobilov, kar je zasluga tudi zdaj že pokojnega Sergia Marchionneja.
Hollywoodski celovečerec prikazuje zgodbo povsem filmsko in na način, da bo všeč množicam. Pri Motorsportu so se odločili, da v posebnem dokumentarcu pokažejo dejansko plat napenjanja mišic na dirkaških stezah.
Eden izmed razpoznavnih znakov Rolls Royca je maskota »Spirit of Ectasy«. Kip ženske, ki nosi tudi imena Emily, Silver Lady in Flying Lady pa ni le naključna skulptura, pač pa pripoveduje zgodbo o prepovedani ljubezni.
Med izbruhom koronavirusa se Kitajci znajdejo na različne načine, kako čim bolj zmanjšati možnost okužbe. Neka ženska se je domislila še posebej izvirne rešitve.
Nijaz Hastor, prvi človek skupine Prevent, ki je bil več kot 20 let tesno povezan s koncernom Volkswagen, je delno dobil sodno bitko proti avtomobilskemu velikanu. A na drugi strani so zadovoljni tudi pri VW-ju.
22 let mineva od nesreče največjega avstrijskega glasbenika, ki je v tragični prometni nesreči v ne povsem pojasnjenih okoliščinah umrl na Dominikanski republiki.
Čehi so pred na splet postavili prve skice nove različice Octavie, ki bo nosila oznako RS. S tem se pri Škodi začenja nova era, saj bo ta družinsko-športni avtomobil podprt s hibridno pogonsko tehniko.
Pri Kiji bo leto 2020 zelo pestro, saj napovedujejo prihod nekaterih zanimivih modelov, ki so povezani z elektrifikacijo, hkrati pa so zaradi prihoda XCeeda napovedali najvišjo prodajo v zadnjih nekaj letih.