Dirke
Z dirko za VN Abu Dabija smo ljubitelji formule 1 dočakali konec sezone 2019, zmage pa se je še enajstič letos veselil Lewis Hamilton. Max Verstappen, ki je v prvih krogih izgubil preveč časa za Charlesom Leclercom, nato pa naletel še na težavo s pogonsko enoto, se je moral zadovoljiti z 2. mestom. Kot tretji je ciljno črto prečkal Leclerc, ki pa je zaradi domnevne nepravilnosti pri količini goriva še vedno pod drobnogledom komisarjev.
Valtteri Bottas je bil najhitrejši tudi na drugem treningu v Abu Dabiju, čeprav je trčil z Grosjeanom.
Dirka za VN Brazilije je ob zmagi Maxa Verstappna poskrbela za neverjeten razplet za preostali mesti na odru za zmagovalce. Ko se je namreč Ferrarijev dvojec iz dirke izločil kar sam, je na drugo mesto uspelo skočiti Pierru Gaslyju, tretji pa je bil Lewis Hamilton. A velja omeniti, da utegne slednji zaradi trčenja z Alexandrom Albonom prejeti še kazen.
Drugi trening za VN Brazilije je dobil Ferrarijev dvojec, s Sebastianom Vettlom na čelu. A velja poudariti, da so bile razlike med najboljšimi tokrat zelo majhne. Charles Leclerc je za svojim moštvenim tekmecem zaostal zgolj za dve stotinki sekunde, tretjeuvrščenega Maxa Verstappna pa je od vrha ločila še dodatna desetinka.
Dirkališča v F1 cenijo dirkači po različnih kriterijih in vsako ima svojo stopnjo.
Maxu Verstappnu kot vse kaže dopoldanske ure zelo ustrezajo, saj je bil po prvem, najhitrejši še na tretjem prostem treningu za VN ZDA. Z dvema desetinkama sekunde zaostanka se mu je najbolj približal Sebastian Vettel, za pozitivno presenečenje pa je s tretjim mestom poskrbel Lando Norris.
Lewis Hamilton je dobil kvalifikacije za VN Abu Dabija in tako vendarle končal 4-mesečni post najboljših startnih položajev. Drugo mesto je osvojil Valtteri Bottas, ki pa bo moral zaradi menjave motorja začel iz začelja. V prvo vrsto tako napreduje Max Verstappen, iz druge vrste pa bosta jutrišnjo dirko začela Charles Leclerc in Sebastian Vettel.
Sveže ločeni Bottas je z novim motorjem v dirkalniku za pol sekunde premagal ostalo konkurenco.
Kvalifikacije za VN Brazilije so bile v skladu s pričakovanji izjemno izenačene, drugič v karieri pa se je najboljšega startnega položaja veselil Max Verstappen. Jutri mu bo družbo v prvi vrsti delal Sebastian Vettel, ki je za Nizozemcem zaostal za dobro desetinko sekunde, podoben zaostanek pa je imel tudi tretjeuvrščeni Lewis Hamilton.
Alexander Albon se je na razmočeni stezi v Sao Paulu sprva znašel odlično in zasluženo dobil prvi prosti trening za VN Brazilije. Na njegovo žalost pa je tik pred koncem treninga v preveliki želji, da se izkaže še na gumah za suho stezo, priletel v zaščitne gume. Drugo mesto je sicer osvojil Valtteri Bottas, tretji pa je bil Sebastian Vettel.
Čeprav je Valtteriju Bottasu uspelo dobiti dirko za VN ZDA, pa mu boja za letošnji naslov vendarle ni uspelo prenesti v Interlagos, saj je Lewis Hamilton v cilj pripeljal kot drugi. Tretje mesto je osvojil Max Verstappen, popolnoma pa je pogorel Ferrarijev dvojec, saj je bil Charles Leclerc tokrat daleč od stopničk, Sebastian Vettel pa je odstopil.