Novice
Na današnji dan 1894 je nemško podjetje H&W dobilo patent za motocikel.
Varuhi zakona se v Združenih >rabskih Emiratih se ne šalijo, ko gre za izbor zelo dragih in tehnološko naprednih prevoznih sredstev. Poleg številnih super avtomobilov, so zdaj nabavili 8 primerkov izjemno hitrega Italijana na dveh kolesih.
Te dni na milanskem salonu EICMA japonski proizvajalec predstavlja nadaljevanje zgodbe z oznako Fireblade. Gre za povsem nov motocikel, katerega pogonski sklop razvija 217 konjev, hkrati pa se ta ponaša tudi z izjemnim videzom.
Po dvajsetih letih je svoja vrata zaprl londonski muzej motociklov. Razlog: vse višja najemnina in pomanjkanje sredstev. Konec tedna bodo na dražbi kupcem ponudili večino izmed 200 nekdanjih eksponatov.
Poslovil se je legendarni Peter Fonda, ki je znan predvsem po kultnem filmu Easy Rider.
Pred nekaj tedni so pri BMW Motorrad javnosti pokazali novo pridobitev njihove retro družine R NineT. Gre za preverjen motocikel, posebno serijo, ki bo na voljo od septembra dalje, hkrati pa bo to že šesti model v njihovi retro skupnosti.
Daljši dokumentarec razkriva vse podrobnosti razvoja in proizvodnje bavarskega športnika na dveh kolesih.
Včasih se poraja vprašanje, zakaj proizvajalci prestižnih športnih avtomobilov ne razmišljajo tudi o dveh kolesih.
Pri policijski upravi Kranj so na zabaven način pospremili zadnje dejanje policistke motoristke, ki je svoj služben motor pospravila na zimsko spanje. Kapo dol za takšne ideje.
Včeraj so pri Hondi razkrili naslednika CRF1000 Africa Twin, ki ima zdaj številko 1100. To pomeni nov agregat in posledično tudi višjo prodajno ceno zaradi davka na motorna vozila.
Ljubitelji Tomos motorjev so se v Slovenj Gradcu zbrali na 9. koroški Tomosijadi.