Promet
Iz podatkov poročila Evropskega Sveta za varnost prometa (ETSC) je razvidno, da je število smrtnih žrtev med kolesarji v Evropski Uniji od leta 2010 upadalo osemkrat počasneje kot število smrti voznikov motornih vozil.
Policisti bodo v naslednjih tednih bolj pozorni na preverjanje voznikov, ki med vožnjo telefonirajo ali brskajo po spletu. Namreč, tak način povečuje možnost prometne nesreče, posledično hudi poškodb ali celo smrti.
Številke iz Velike Britanije kažejo, da močno raste število poškodovanih in mrtvih v nesrečah, ki jih povzročijo počasni vozniki. Številka sicer ni visoka, je pa rast precej občutna.
Pri Agenciji za varnost v prometu s posebnim video zapisom opozarjajo, da samo ena majhna napaka ali nepozornost povzroči trajne posledice. Raje kot za volan iz službene zabave, izberite taksi.
Verjetno ste v zadnjih dneh opazili, da se po spletu razširja zanimiv slogan, ki je sprožil zanimive razprave na spletnih platformah. Pa so res? Statistično so. A to je le uvod v novo tretjo sezono preventivne akcije Heroji furajo v pižamah, ki jo podpirajo tudi pri Toyoti.
Na avtocesti A1 se je sinoči zgodila prometna nesreča, ki bi se kaj kmalu lahko končala tragično.
Na današnji dan pred 124 leti je Walter Arnold iz East Peckhama v Kentu dobil prvo kazen na svetu za prehitro vožnjo.
S priljubljenostjo električnih skirojev se je povečalo tudi število poškodb v nesrečah s temi vozili. V ZDA se je v zadnjih štirih letih kar potrojilo.
Čeprav letošnje zime ni niti za Z in so ceste skorajda normalne, pa lahko praznike pokvari tudi kaka nepredvidljiva situacija mehanske narave.
Veseli december mnogi jemljejo preveč resno in se pogosto prekomerno poveselijo tudi z alkoholom in uživanjem prepovedanih snovi. Če se takšni usedejo še za volan ali so kako drugače udeleženi v prometu, ima to pogosto zelo hude posledice.
Kranjski policisti so pred nekaj dnevi s patruljnim vozilom, ki ima vgrajen video-nadzorni sistem Provida, ujeli voznika, ki se je za las izognil trčenje z voznikom skuterja. Ni šlo za vožnjo pod vplivom alkohola, pač pa za uporabo telefona med vožnjo.