Promet
Otroci spadajo med najranljivejše udeležence v prometu. Agencija za varnost prometa zato zanje pripravlja številne dejavnosti, s katerimi se najmlajši učijo pravilnega ravnanja na vseh prometnih površinah.
Začenja se preventivna akcija, v kateri bodo Agencija za varnost v prometu in policija, večjo pozornost namenjali varnosti pešcev v prometu. Namreč, največ nesreč se zgodi prav v jesenskih in zimskih mesecih, ko so dnevi krajši, vidljivost slabša, ceste pa spolzke.
Starejši vozniki so pogosteje udeleženi v prometnih nesrečah kot vozniki v aktivnem življenjskem obdobju. Še posebej ogrožene so ženske, starejše od 70 let, razlog pa je presenetljiv.
Površine, namenjene kolesarjem , so pogosto zasedene tudi s parkiranimi vozili in lahko privedejo do zelo nevarnih situacij.
Policisti so včeraj na avtocesti A2 med merjenjem hitrosti na radar ulovili slovenskega državljana, ki je z Audijem RS4 vozil kar 248 km/h.
Vsako leto, prvi šolski dan pomeni skrb za naše najmlajše. Ti hkrati postanejo del prometnega sistema, zato velja za te še toliko bolj poskrbeti in jim prometno dogajanje predstaviti na pravi način.
Red bo zavladal na naših cestah tudi za vse bolj priljubljene električne skiroje, največ pa za varnost lahko in morajo storiti vozniki sami.
Estonska policija bo začela z zanimivo rešitvijo za krotenje prehitrih voznikov.
V okviru evropskega dneva brez smrtnih žrtev v cestnem prometu, imenovanega tudi projekta EDWARD danes po vsej Evropi potekajo številne preventivne in druge aktivnosti.
Teslin Autopilot, polavtomatski sistem vožnje, je rešil že veliko kritičnih situacij in življenj.
Policisti iz PU Kranj so se sestavili zelo uporaben in zanimiv video, kjer natančno pokažejo, kako se pravilno razvrščati v novem krožišču Primskovo.