Promet
Koroški in celjski policisti so včeraj med 7. in 10. uro na območju celotne Policijske uprave Celje izvajali tako imenovan Ad-hoc nadzor cestnega prometa. Zabeležili so 225 kršitev.
Že res, da je odsek na najbolj prometni cesti v Ljubljani zaprt za pešce in kolesarje zaradi gradbišča, a ureditev kar kliče nesrečo.
Pri nemški Dekri so v lanskem letu izvedli poskus, ki je zelo nazorno pokazal, kaj se zgodi, ko voznik tovornjaka med vožnjo ni zbran oziroma ne upošteva primerne varnostne razdalje.
V ameriški zvezni državi Georgia so bili pred dnevi priča dogodku, ki ga običajno vidimo samo v filmih.
29-letnik iz severa Philadelphije je med plačevanjem goriva videl, da se je v njegovo Acuro usedel nekdo drug in jo skušal odpeljati.
Kajenje v avtomobilu za zdaj še ni prepovedano, razen če v njem vozite otroke ali se kadi kaj drugega kot tobak.
Nadvse zadovoljni, da so Darsovi mojstri končno le uredili nekaj, kar je bila dolgo let neizvedljiva naloga.
Zadnja leta na družbenih omrežjih spremljamo zelo dejavno skupnost, ki ozavešča in hkrati opozarja voznike, ki se na avtocesti ne znajo pravilno razvrstiti ali se morda požvižgajo na pravilo reševalnega pasu. Slednji bi na tak način olajšal delo reševalcem, policistom in gasilcem. Ker sekunde štejejo.
Francoska vlada pripravlja kopico sprememb zakona o varnosti v cestnem prometu, kjer najbolj izstopa prekršek o uporabi mobilnega telefona med vožnjo in posledično zagrožena kazen.
Policija v kanadskem Ontariu je z veseljem napisala kazen nekemu očetu, ki je na sprednjem sedežu prevažal 2-letnega sina.
Namesto prelaganja iz enega tovornjaka na drugega se je dvojec odločil, da gre še malo naokrog.